Okrugli Sto O Izmjenama PDV-a

Okrugli sto o izmjenama PDV-a

Sarajevo, Doboj: 10.03.2016. godine – Izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost u Bosni i Hercegovini su neophodne, jedan je od zaključaka okruglog stola pod nazivom “Izmjene i dopune Zakona o PDV-u – Uvođenje sistema oporezivanja prema naplaćenim naknadama” na kome su aktivno učešće uzeli i predstavnici Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative.

Okrugli sto organizovan je u okviru inicijative “Poslovni prostor BH – Mreža za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u BiH” a učešće na ovom stolu uzeli su i predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, članovi Parlamenta BiH, predstavnici privrede, akademskog i nevladinog sektora, te ostalih relevantnih organizacija i institucija.

“Poslovni prostor BH – Mreža za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u BiH” je inicijativa pokrenuta s ciljem doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH, koji onemogućavaju ulaganja u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative je aktivan član ove mreže od njenog osnivanja.

Jedan pogled na ovu temu možete vidjeti na: https://www.youtube.com/watch?v=jDyOoZfASSw