“Obuči Se, Zaposli Se”

“Obuči se, zaposli se”

Naziv projekta: "Obuči se, zaposli se"

Implementator: Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative

Partneri: Projekat zapošljavanja mladih – YEP

Period implementacije: 12 mjeseci

Budžet: 388.000 KM

Donator: Švajcarska agencija za razvoj i saradnju


Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative započeo je sa realizacijom projekta „Obuči se, zaposli se“ usmjerenog na otklanjanje barijera sa kojima se susreću mladi danas a koje za posljedicu imaju nedostatka infromacija o mogućnostima i trendovima na tržištu rada, kao jednom od uzroka njihove nezaposlenosti. Projektom „Obuči se, zaposli se“ želi se unaprijediti društveni položaj mladih Doboja i Petrova čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

S tim u vezi realizacijom planiranih projektnih aktivnosti unaprijediće se forma i sadržaj omladinskih politika Doboja i Petrova u sektoru zapošljavanja i obrazovanja kao i znanja i vještine mladih neophodne za zaposlenje.

Primarna ciljna grupa projekta jesu nezaposleni mladi ljudi, do 30 godina starosti, sa prostora Doboja i Petrova, koji gravitiraju području Ozrena.  Njima će biti omogućeno da kroz tromjesečan program obuke za poslove u sektoru drvoprerade kao i pohađanja programa obuke u Klubu za traženje posla u Doboju steknu znanja i vještine neophodne za njihovo zaposlenje.

Projekat “Obuči se, zaposli se” podržan je kroz Projekta zapošljavanja mladih – YEP, čija je realizacije povjerena organizaciji GOPA, uz finansijsku podršku Švajcarske agencija za razvoj I saradnju – SDC. Kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP) odobreno je ukupno 11 projekata nevladinih organizacija ukupne vrijednosti 388.000 KM čijom realizacijom će se u narednih godinu dana obezbijediti zapošljavanje najmanje 120 mladih osoba širom BIH.