“Više Nas Ništa Ne Smije Iznenaditi”

“Više nas ništa ne smije iznenaditi”

Naziv projekta: "Više nas ništa ne smije iznenaditi"

Implementator: Centar za menadžment, razvoj i planiranje Doboj

Partneri: CARE International Balkans

Period implementacije: 2 mjeseca

Budžet: -

Donator: -


Projekat „Više nas ništa ne smije iznenaditi“ realizovao je Centar za menadžment, razvoj i planiranje Doboj, uz podršku organizacije CARE International Balkans  u periodu septembar-oktobar 2015. godine. Opšti cilj bio je da se minimiziraju rizici i smanji strah od elementarnih nepogoda za stanovnike grada Doboja. Specifični cilj je bio da se poveća znanje i pripremljenost stanovnika 14 zajednica etažnih vlasnika (ZEV) da reaguju u kriznim situacijama.

Najvažniji postignuti rezultati su:

  • Za 14 zajednica etažnih vlasnika/ica izvršena je popuna opreme za protivpožarnu zaštitu,
  • 14 zajednica etažnih vlasnika/ica opremljeno je paketom alata za redovno održavanje zajedničkih prostorija i reagovanje u kriznim situacijama i izvršene su dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija zajedničkih prostorija.
  • Pred građanima je izvršena demonstracije upotrebe protivpožarne opreme i podijeljeni su posteri i majice sa znakovima uzbunjivanja.
  • Tokom sastanaka sa predstavnicima ZEV-ova, radio emisije, okruglog stoIa istaknuta je potreba za uključivanjem svih članova zajednice u prevenciju i reagovanje u kriznim situacijama (naročito žena i mladih).