Intervjui Sa Načelnicima I Predstavnicima Opština Bosanska Krupa, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug I Kostajnica

Intervjui sa načelnicima i predstavnicima opština Bosanska Krupa, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug i Kostajnica

Doboj, 17.01.2013. – U okviru projekta „Angažovanje građana u životu lokalne zajednice uz korištenje vizuelnih metoda“, tim MDP Inicijativa je danas organizovao sastanak na kojem su učestvovali g. Armin Halitović, aktuelni načelnik Bosanske Krupe, g. Džavid Aličić, načelnik Doboj Juga u periodu 2008-2012, g. Mehmed Mehinović, načelnik Doboj Istoka u periodu 2000-2012, i g. Marko Čolić, načelnik Kostajnice u periodu 2008-2012. Ispred opštine Doboj, učesnike su pozdravili g. Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika, i g. Siniša Ubiparipović, šef Odsjeka za strateško planiranje, razvojne projekte i investicije.

Na sastanku je prezentovano nekoliko digitalnih priča koje su predstavnici opština i civilnog društva u okviru istog projekta kreirali na radionicama krajem 2012. godine. Učesnici su uočili potencijal digitalnih priča za dokumentovanje važnih razvojnih i demokratskih procesa, prije svega zahvaljujući ličnoj dimenziji priča. Na kraju sastanka, svi učesnici su dali izjave o ličnim motivima za bavljenje politikom i najvažnijim promjenama u toku njihovih načelničkih mandata. Oni su posebno zadovoljni rezultatima ostvarenim u domenu stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj preduzetništva i investicije (Bosanska Krupa), razvoja transparentne i odgovorne lokalne uprave (Doboj Istok), izrade strateških i prostorno-planskih dokumenata (Doboj Jug) i borbe protiv korupcije (Kostajnica).

Projekat „Angažovanje građana u životu lokalne zajednice uz korištenje vizuelnih metoda“ (2012-2013) finansira Švajcarska Agencija za razvoj i saradnju, a implementira MDP Inicijative u partnerstvu sa OneWorldSEE i Institutom za razvojne studije iz Velike Britanije.