“Podrška Ranjivim Zajednicama U Doboju Da Se Oporave Od Poplava”

“Podrška ranjivim zajednicama u Doboju da se oporave od poplava”

Naziv projekta: "Podrška ranjivim zajednicama u Doboju da se oporave od poplava"

Implementator: -

Partneri: -

Period implementacije: 4 mjeseca

Budžet: -

Donator: CARE International Balkans


Projekat pod nazivom »Podrška ranjivim zajednicama u Doboju da se oporave od poplava« sproveden je na području Grada Doboja u periodu jun-oktobar 2015. godine uz podršku organizacije CARE International Balkans. Korisnici pomoći pružene projektom su bili stanovnici 77 poplavljena domaćinstva sa područja Grada, ukupno 335 građana i građanki. Kriterijumi za dodjelu pomoći su bili definisiani u saradnji sa dobojskim Centrom za socijalni rad, koji je dao veliki doprinos u sprovođenju ovog projekta.

Projekat je pomogao članovima poplavljenih domaćinstava tako što je svakom domaćinstvu stavio na raspolaganje iznos od 1.800 konvertibilnih maraka (KM) u formi vaučera koje su članovi domaćinstva mogli iskoristiti za nabavku: ogrevnog drveta, bijele tehnike, namještaja, kućnih potrepština ili za plaćanje računa za električnu energiju, grijanje ili vodu.

Pored materijalne pomoći, projektom se nastojalo doprinijeti boljem informisanju i pripremljenosti na eventualne nove elementarne i druge nepogode, putem jednodnevne radionice na temu zaštite od elementarnih nepogoda.