“Inicijativa Za Unapređenje Vodosnabdijevanja U Seoskim Područjima BiH”

“Inicijativa za unapređenje vodosnabdijevanja u seoskim područjima BiH”

Naziv projekta: Inicijativa za unapređenje vodosnabdijevanja u seoskim područjima BiH

Implementator: MDP Inicijative iz Doboja

Partneri: -

Period implementacije: 9 mjeseci

Budžet: 58.000 KM

Donator: Ambasada Švajcarske u Bosni i Hercegovini


Projekat je počeo 01. oktobra 2017. godine i trajaće do 30. juna 2018. godine, a sprovodi se na teritoriji šest opština/gradova: Doboj, Gračanica, Maglaj, Modriča, Teslić i Živinice.

Cilj projekta je da pomogne službama u opštinama/gradovima da steknu sveoubhvatnu sliku o vodosnabdijevanju u selima na njihovoj teritoriji. U tom smislu, dizajniran je formular koji će služiti za stvaranje baze podataka seoskih vodovoda na područje jedne opštine/grada.Takođe, projektom je predviđeno da se naprave opisi radnih zadataka sa osobu/e iz opštinske/gradske administracije koja/e će biti zadužene za praćenje i razvoj situacije po pitanju vodosnabdijevanja u selima. Ideja iza ovog koraka je da u nekoj od opštinskih/gradskih službi postoji mjesto na kojem će stanovnici sela (i drugi zainteresovani građani) dobiti sve informacije koje su im potrebne u cilju poboljšanja vodosnabdijevanja u selima.
Pažnja je posvećena i stanovnicima u selima, koji su mogli prisustvovati predavanju na temu seoskih vodovoda, njihovom održivom razvoju i radu i osnovnim pravilima koja se moraju poštovati prilikom vodosnabdijevanja u selima.