Općinski Vijećnici U Gračanici Upoznati Sa Dosadašnjim Rezultatima I Predstojećim Aktivnostima Projekta „Javno O Javnim Uslugama“

Općinski vijećnici u Gračanici upoznati sa dosadašnjim rezultatima i predstojećim aktivnostima projekta „Javno o javnim uslugama“

Gračanica, 20.09.2013. – Na radnom sastanku sa predstavnicima kolegija Općinskog vijeća Gračanica, predstavnik Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative iz Doboja, upoznao je prisutne vijećnike sa dosadašnjim i predstojećim aktivnostima u okviru projekta „Javno o javnim uslugama“.

Vijećnici su upoznati sa razultatima istraživanja zadovoljstva građana kvalitetom javnih usluga provedenim tokom 2012. godine i zaključcima proisteklim iz tog istraživanja. Takođe, vijećnici su upoznati sa budućim planovima u pogledu informisanja građana o načinu planiranja i pružanja javnih usluga, kao i u pogledu pokretanja diskusije između građana, zakonodavne i izvršne vlasti na području Gračanica. S tim u vezi, dogovoreno je da će Općinsko vijeće odrediti jednog predstavnika koji će učestvovati u emisiji Radija Gračanica, planiranoj za utorak, 24.09.2013. godine u 11:00 sati.

Takođe, vijećnicima je najavljeno održavanje okruglog stola na kojem će se okupiti predstavnici Vijeća, općinske administrcije, mjesnih zajednica, javnih komnalnih preduzeća i zainteresovanih udruženja. Okrugli sto će biti organizovan u drugoj polovini oktobra 2013. godine.

 

Finansijska sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su od strane Fonda otvoreno društvo u Bosni i Hercegovini.