Program unapređenja javnih usluga

Javne usluge

Javne usluge danas su od suštinske važnosti za funkcionisanje modernog društva tako da razlozi morala nalažu njihovu univerzalnu dostupnosti svim građanima....

Javne usluge

Shema seoskog vodovoda

Projekat pod nazivom „Voda za sve“ započeo je 1. januara 2016. godine i trajaće 30 mjeseci, do 30. juna 2018. godine. Projekat sprovode MDP Inicijative iz Doboja i Udruženje iz oblasti voda i zaštite okoliša, „Aquasan mreža BiH“ iz Bihaća, a finansira ga Evropska Unija putem svog Instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

Cilj projekta je da se značajno poveća pravedan pristup sigurnoj i dostupnoj vodi za piće svih građana Bosne i Hercegovine, a posebno onih u seoskim i prigradskim sredinama, koji ne koriste usluge centralnih gradskih vodovoda. Projekat će raditi na sljedećem:

  • podsticanje promjena koje će dovesti do efikasnijeg pružanja usluga vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda u BiH,
  • zagovaranje za bolji pravni okvir kojim bi se povećao kvalitet usluga vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda u BiH, i
  • podrška predstavnicima mjesnih zajednica, odbornicima/vijećnicima, opštinskim, kantonalnim i entitetskim vlastima da bolje upravljanju vodosnabdijevanjem i odvodom otpadnih voda u prigradskim i seoskim sredinama.

video priceradio emisije    

 

    audio ristovac    audio krecane      audio maoca