Privrednici uspješno savladali obuku o pisanju projekata i izradi biznis planova

bijeljina mdpi 2017

Bijeljina, 06.06.2017. godine – Danas u prostorijama Gradske uprave u Bijeljini uručeni su sertifikati za ukupno 17 privrednika sa područja Bijeljine, Lopara i Ugljevika, čime je potvrđena njihova obučenost u pogledu pisanja projekata i izrade biznis planova. Obuka je trajala ukupno četiri dana, tokom kojih su predstavnici Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative nastojali da prenesu svoja znanja na privrednike kada su u pitanju predmetne oblasti.

Obuka je realizovana u okviru projekta „Unapređenje poslovnog okruženja sjeveroistočnog dijela Republike Srpske“ kojeg realizuje bijeljinska Gradska uprava s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta na lokalnom nivou. Inače, projekat je podržan sredstvima Finansijskog mehanizma za podršku projektima integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, koji je uspostavljen kroz zajedničku inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH.

     Projekti:

 

   Obuci se    Projekat-pravo-gradjana-na-vodu Projekat-javno-o-javnim-uslugama    Angažovanje gradjana u zivotu lokalne zajednice -DLGN      Gradjani i lokalna vlast zajedno do boljih usluga