"Energetski efikasna ulična rasvjeta u opštini Petrovo"

Rasvjeta-petrovoProjekat „Energetski efikasna ulična rasvjeta u opštini Petrovo - Štedi struju, čuvaj planetu“ realizuje se na prostoru opštine Petrovo u okviru UN Programa za očuvanje okoliša i zaštitu životne sredine. Finansijski je podržan od opštine Petrovo i UN Programa MDGiF.

Ulična rasvjetaProjekat predstavlja jedan od ukupno 28 odobrenih projekata koji su finansijki podržani od strane Programa UN MDG-F u Bosni i Hercegovini a koji su usmjereni na promociju korišćenja obnovljivih izvora energije odnosno održivi razvoj uz očuvanje životne sredine.

Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDPi zadužen je za realizaciju ovog Projekta na prostoru opštine Petrovo. Ciljna grupa projekta su stanovnici opštine Petrovo, prije svega učenici osnovnih i srednjih škola, predstavnici organizacija civilnog društva koje se bave očuvanjem životne sredine ali i privrednici i predstavnici javnih institucija na prostoru opštine Petrovo.

Cilj projekta jeste smanjiti potrošnju električne energije za uličnu rasvjetu u opštini Petrovo za 30% što će biti ostvareno modernizacijom ulične rasvjete u smislu postavljanja nove štedljive rasvjete sa automatizovanom kontrolom osvjetljenja. Projektom se takođe nastoji ojačati svijest kod građana opštine Petrovo o energetski efikasnoj rasvjeti.

Štedi struju, čuvaj planetu! 

mdgif             Grb Petrovo

video priceradio emisije    

 

    audio ristovac    audio krecane      audio maoca