Predstavljeni Radovi Na XVII Međunarodnoj Konferenciji „Vodovodni I Kanalizacioni Sistemi“ Jahorina, Pale 2017

Predstavljeni radovi na XVII međunarodnoj konferenciji „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ Jahorina, Pale 2017

Jahorina, 24.05.2017. godine – Predstavnici Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative predstavili su dva stručna rada na XVII međunarodnoj konferenciji „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“. Prvim radom obrađeni su modeli upravljanja lokalnim vodovodnim sistemima u BiH dok se drugim radom ukazalo na alarmantno stanje u oblasti sanitacije u ruralnim područijima BiH.

Radovi su nastali kao rezultat istraživanja o  operaterima lokalnih vodovodnih sistema, modalitetima pružanja usluge i kvalitetu usluge vodosnabdijevanja, kao i vlasništvu nad takvim sistemima u BiH. Istraživanje je provedeno u okviru projekta „Voda za sve“ kojeg MDP Inicijative realizuju na prostoru BiH, uz finansijski podršku Evropske unije u BiH.

Međunarodna konferencija „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ organizovana je kako bi se razmijenila saznanja i iskustva u oblastima: a) Tehnološkog i informatičkog progresa u oblasti vodovoda i kanalizacije; b) Vodosnabdijevanje; c) Odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda; d) Međunarodne saradnja u oblasti vodovoda i kanalizacije.