U Banja Luci Održana Konferencija „Voda I Brojke – Pogled U Budućnost U Procesima Vodsnabdijevanja I Kanalisanja Naselja”

U Banja Luci održana konferencija „Voda i brojke – pogled u budućnost u procesima vodsnabdijevanja i kanalisanja naselja”

Banja Luka 29.09.2016. godine –  U administrativnom centru Vlade Republike Srpske održana je konferencija “Voda i brojke – pogled u budućnost u procesima vodsnabdijevanja i kanalisanja naselja” koju je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem “Vodovodi Republike Srpske”. Učešće na pomenutoj konferenciji uzeli su i predstavnici Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative iz Doboja.

Konferencija je organizovana da bi se ukazalo na neophodnost značajnijeg angažmana svih relevantnih aktera u ovoj oblasti kako bi se i građanima i privredi obezbijedila kvalitetna voda na optimalan način. Tokom konferencije posebno je apostrofiran značaj nadzora i prikupljanja podataka kako bi se moglo optimalno upravljati vodosnabdijevanjem u cijelini kao i značaj primjene određenih rješenja kojima se stavlja akcenat na energetsku efikasnost u radu, posebno kod pumpnih postorjenja.

Informacije predstavljene tokom konferencije će poslužiti osoblju Centra za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative kako bi unaprijedili kvalitet aktivnosti planiranih u okviru projekta „Voda za sve“ kojeg realizuje u saradnji sa Udruženjem Aquasan iz Bihaća uz finansijsku podršku Evropske unije u BiH.