Zbrinjavanje Komunalnog Otpada Nije Priveligija Samo Urbanih Dijelova Opštine Derventa

Zbrinjavanje komunalnog otpada nije priveligija samo urbanih dijelova opštine Derventa

Derventa 28.02.2014. – Pitanje zbrinjavanja komunalnog otpada ne može biti priveligija samo urbanih sredina opštine Derventa zbog čega je neophodno intenzivirati saradnju između predstavnika loklane uprave, lokalnog komunalnog preduzeća i građana kako bi ova usluga bila dostupna svim građanim opštine Derventa. Ovo je jedan od zaključaka okruglog stola održanog u Derventi 28.02.2014. godine na temu „Zbrinjavanje komunalnog otpada na području Dervente“.

Tokom okruglog stola razgovarano je o nadležnostima i planovima lokalne uprave u oblasti zbrinjavanja otpada na području opštine Derventa kao i planu rada  komunalnog preduzeća  AD Komunalac Derventa u oblasti zbrinjavanja otpada i njihovim planovima za proširenje obuhvata ove usluge u narednom periodu. Jedan od zaključaka okruglog stola jeste i potreba za značajnijim informisanjem građana o ovoj problematici i uključivanju građana kako u procese izrade dokumenata kojima se uređuje obuhvat ove usluge tako i o potrebi domaćinskog odnosa građana prema pitanju zbrinjavanja otpada koji sami proizvode.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, SO Derventa, komunalnog preduzeća AD „Komunalac“ Derventa, mjesnih zajednica, zajednica etažnih vlasnika, organizacija civilnog društva i građani.

Okrugli sto „Zbrinjavanje komunalnog otpada na području Dervente“ predstavlja sastavni dio aktivnosti predviđenih projektom „Javno o javnim uslugama“ koji Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative realizuje na području 6 opština u BiH. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedio je Fond otvoreno društvo BiH.