Održan Trening Za Predstavnike Organizacija Civilnog Društva Na Temu „Javni Nastup“

Održan trening za predstavnike organizacija civilnog društva na temu „Javni nastup“

Teslić, 09. oktobar 2013. godine – Ako žele odgovoriti na potrebe javnosti današnji članovi organizacija civilnog društvatrebaju poznavati osnove odnosa sa javnošću jer  javno mnjenje je sve. Ako je ono na našoj strani, ništa ne može propasti, a ako nije, ništa ne može uspjeti. Upravo zbog toga vrijeme u kome živimo zahtijeva dobro osmišljen medijski nastup, efikasan intervju, jasnu i definisanu izjavu za medije.

Kako bi predstavnike organizacija civilnog društva upoznali sa osnovnim pravilima i tehnikama medijskog nastupa, Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative organizovao je jednodnevnu obuku za predstavnike organizacije civilnog društva na temu „Javni nastupi“. Kroz praktičan rad, svi učesnici treninga imali su priliku da sagledaju vlastite nedostatke tokom javnog nastupa te da kroz odgovarajuće vježbe rade na njihovom minimiziranju.

Trening „Javni nastup“sastavni je dio ciklusa treninga namijenjenih jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva u okviru projekta „Javno o javnim uslugama“. U realizaciju projektom predviđenih aktivnosti uključeni su predstavnici organizacija civilnog društva sa prostora Dervente, Gračanice, Maglaja, Modriče, Šamca i Teslić.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedio je Fond otvoreno društvo BiH.