MDP Inicijative Podržavaju Učešće BIH Opština Na Sajmu NEXPO 2011.

MDP Inicijative podržavaju učešće BIH opština na Sajmu NEXPO 2011.

Doboj, 17.02.2011. Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) je putem Centra za menadžment, razvoj i planiranje  – MDP Inicijative finansijski podržala učešće osam BIH opština na Sajmu lokalnih zajednica NEXPO 2011. koji će se 10. i 11.03. održati u Sarajevu.

Opštine: Doboj Jug, Maglaj, Modriča, Gračanica, Usora, Petrovaca – Drinić, Petrovo i Teslić učestvovaće zajedno sa predstavnicima stotinjak opština i gradova iz jugoistočne Evrope na sajmu “Inovativne zajednice”. Sajam organizuje mreža udruženja lokalnih vlasti jugoistočne Evrope – NALAS koji okuplja   15 nacionalnih uduženja sa skoro 4000 lokalnih zajednica. Na sajmu koji će se održati u dvorani Huan Antonio Samaran – Zetra, osim predstavnika opština i gradova, svoj rad će predstaviti i razvojne agencije, nevladine organizacije i predstavnici poslovne zajednice koji sarađuju sa lokalnim vlastima.

Paralelno sa Sajmom uz podršku SDC-a, biće održana konferencija o društvenoj uključenosti i radionice posvećene razmjeni iskustava te organizovan “Kafe za načelnike” u okviru kojeg će učesnici imati priliku da uspostave nove kontakte.